Download Lengkap Koleksi Album dan Lagu-Lagu As Saufee

Download Lengkap Koleksi Album dan Lagu-Lagu As Saufee-Mungkin nama Assaufee tidak popular seperti kumpulan nasyid Rabbani, Raihan mahupun Hijjaz, tetapi itu tidak bermaksud mereka tidak hebat atau tidak diminati ramai. Pernah menjuarai carta Nasyid Minggu Ini (NMI) menerusi lagu Rindu Kekasih selama 11 minggu berturut-turut mengatasi pencapaian lagu Al-Jannah nyanyian Mawi, kumpulan ini dilihat lebih gemar bergerak secara 'senyap' tanpa pendedahan media.

Download Lengkap Koleksi Album dan Lagu-Lagu  As Saufee
Bukan tidak mahu atau sengaja menjarakkan diri dari media, cuma anggota Assaufee ketika itu lebih tertumpu pada kerjaya tetap dan hanya memperjuangkan irama nasyid mereka apabila mempunyai kelapangan masa. Malah, ada anggotanya menetap di luar Kuala Lumpur menyebabkan arus perjalanan seni Assaufee agak perlahan berbanding kumpulan nasyid lain. Menyedari perjuangan mereka belum berakhir Assaufee yang ditubuhkan sejak 1999 itu dan dianggotai seramai lima orang iaitu Mohd Fakhrul Idzhan Mazlan, Hafiz Mahmood, Ahmad Radzuan Idris, Nazrul Azwan Ahmad Sabri dan Faizal Mohd Sapri ingin menembus kembali kesilapan masa lalu dengan bergiat lebih aktif.

Saufee atau sebelum ini dikenali sebagai As-Saufee mula mencipta nama menerusi lagu Rintihanku dan Rindu Kekasih. Walaupun ada ahli yang tidak lagi bersama dengan mereka, Saufee tetap istiqamah dalam meneruskan perjuangan dakwah melalui lapangan hiburan Islam. Dalam perbualan ringkas antara Munsyeed dan Riduan Saufee, beliau memaklumkan yang album terbaru Saufee nanti akan diterbitkan oleh syarikat produksi mereka sendiri iaitu AsSaufee Records. “Syukur, lagu-lagu sudah dirakamkan. Sekarang tunggu masa untuk release. InshaAllah, album ini akan diterbitkan dibawah label AsSaufee Records.” kata Duan Saufee. Tambah beliau lagi, album baru Saufee nanti akan dimuatkan 5 track lagu yang menampilkan Bob (bekas ahli kumpulan Nowseeheart) sebagai komposer utama album ini. “Album ini akan ada 5 track lagu. Bob ex-NSH akan bertindak sebagai komposer utama manakala music arrangement oleh Wan dan Abg Burn. Dalam album ini, ada satu lagu Saufee berduet dengan Afad daripada kumpulan Raihan. Track yang mana satu? Tunggu dan nantikan kemunculan album baru kami.” ujar Duan. Tahniah diucapkan kepada Saufee. Kami doakan semoga segala urusan Saufee dipermudahkan oleh Allah SWT.

Kumpulan As-Saufee merupakan sebuah kumpulan pemuzik dan penyanyi yang aktif di Malaysia. Kumpulan ini menyampaikan lagu-lagu berirama nashid Melayu.

Album Keinsafan
Rindu KekasihDownload
Lirik Dan Kunci Gitar
Dustur IlahiDownloadLirik Dan Kunci Gitar
Hargai MasaDownloadLirik Dan Kunci Gitar
Hormati Ibu AyahDownloadLirik Dan Kunci Gitar
KeinsafanDownloadLirik Dan Kunci Gitar
Lima PerkaraDownloadLirik Dan Kunci Gitar
Rasul PilihanDownloadLirik Dan Kunci Gitar
Ya Nurul AiniDownloadLirik Dan Kunci Gitar
Ya RasulallahDownloadLirik Dan Kunci GitarAlbum Rindu Kekasih
Rindu KekasihDownload
Lirik Dan Kunci Gitar
Titian SuciDownloadLirik Dan Kunci Gitar
Permata Ayah IbuDownloadLirik Dan Kunci Gitar
Kota MekahDownloadLirik Dan Kunci Gitar
RintihankuDownloadLirik Dan Kunci Gitar
Cinta Al-AminDownloadLirik Dan Kunci Gitar
PersahabatanDownloadLirik Dan Kunci Gitar
DuniaDownloadLirik Dan Kunci Gitar
KekasihkuDownloadLirik Dan Kunci Gitar
Mari BersembahyangDownloadLirik Dan Kunci Gitar


Album Baru Akan Di Update
Akan Di UpdateDownload
Lirik Dan Kunci Gitar

DownloadLirik Dan Kunci Gitar

DownloadLirik Dan Kunci Gitar

DownloadLirik Dan Kunci Gitar
Panduan Download : Tunggu 5 Detik dan Klik Skip Adds/Lewati Disebelah pojok kanan atas.

Demikian Download Lengkap Koleksi Album dan Lagu-Lagu  As Saufee yang bisa admin share. Semoga bermanfaat 

Catatan : Mp3 terbaru gratis cuma untuk review lagu. Maka belilah cd original atau pakai nada sambung pribadi / ring back tone ( nsp/rbt ) dari artis yang berkaitan supaya mereka terus dapat berkarya. Wibialwis Blog tidak menaruh atau menyimpan file mp3, namun seutuhnya datang dari area penyimpanan file pihak ke 3 yang tidak memiliki jalinan dengan blog ini. Semua media termasuk lirik, video klip, teks, syair lagu, dan kunci gitar / chord lagu ini, hanya untuk kepentingan promosi serta evaluasi semata.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

* Jangan Meninggalkan Link Aktif
* Silahkan berkomentar dengan Kata Sopan Dan Ber-Etika.
* Terima kasih telah singgah di blog ini.
* Oke jangan pernah bosen singgah di sini :D
EmoticonEmoticon